fbpx

ARKit 2.0 – wat betekent dit voor de Augmented Reality applicaties?

Tijdens het WWDC (Worldwide Developers Conference) heeft Apple ARKit 2.0 aangekondigd. ARKit 2.0 zal worden geïntegreerd in iOS 12. Met deze kit hebben developers tal van mogelijkheden om te komen tot waanzinnige Augmented Reality applicaties. Wat zijn mogelijkheden? Hieronder een overzicht.

MULTIPLAYER

Met de komst van ARKit 2.0 wordt het mogelijk om met twee verschillende devices hetzelfde Augmented Reality object te kunnen zien, iets wat zeer interessant is voor Augmented Reality games. Een doorbraak voor Augmented Reality applicaties. Niet alleen kunnen gebruikers nu interactieve games spelen, collega’s kunnen samen in projecten werken zoals bijvoorbeeld de renovatie van een woning. Met deze stapt hoopt Apple concurrenten zoals Android een stap voor te zijn.

BEELD DETECTIE

Met ARKit 2.0 wordt ook de functie van beelddetectie en -tracking uitgebreid. Op deze manier kunnen 3D objecten worden herkend. Ook kunnen weerspiegelingen van de echte wereld nu automatisch op AR objecten worden aangebracht. Op deze manier wordt een nog realistischere mix tussen virtueel en de echte wereld gerealiseerd.

product visualisaties met Augmented Reality (case detail veko 1 ar producties amsterdam)
product visualisaties met Augmented Reality (3546872338)

QUICK LOOK

Apple heeft met de lancering het doel om Augmented Reality op vrijwel alles wat iOS gestuurd is te brengen. Door de AR Quick Look is gericht op meer online beleving voor onder andere webshops. Met deze functie krijgt het online shoppen een functie wat tot voor kort ontbrak; de beleving van het product versterkt middels Augmented Reality.

CONCLUSIE

De lancering van ARKit 2.0 heeft dusdanig veel nieuwe mogelijkheden dat het nieuwe deuren open voor bedrijven om een Augmented Reality applicatie te laten ontwikkelen. Met name de multiplayer functie en de Quick Look functie zullen doorbraken zijn.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team