fbpx

Augmented Reality in de medische sector

Terwijl Augmented Reality in de medische sector de eerste stappen zetten, geeft medgadget aan dat binnen 5 jaar Augmented Reality een waarde van $1,3 miljard zal hebben in de medische sector. Augmented Reality applicaties kunnen voor verschillende doeleinden in de medische sector in worden gezet. Dit artikel geeft een aantal voorbeelden hoe Augmented Reality applicaties ingezet worden in de medische sector.

ASSISTEREN BIJ OPERATIES

In Nederland alleen al zijn drie hersenpatiënten geopereerd met hulp van Augmented Reality hologrammen. Een hologram van een hersenscan werd geprojecteerd op de hersenen van de patiënt middels de Microsoft Hololens. Op deze manier heeft de chirurg een extra hulpmiddel tijdens de operatie.

HULP VOOR PATIËNT

In Amerika is een Augmented Reality app gelanceerd voor smartphones en tablets. Deze Augmented Reality app heeft als doel om angstige patiënten te kalmeren tijdens een ziekenhuisbezoek. Denkbeeldige vriendjes worden in Augmented Reality weergegeven. Zij sprekende jonge patiënt bemoedigende woorden in voordat deze naar de operatiezaal gaat. Doordat Augmented Reality interactief is en tot de verbeelding spreekt voor de patiënt, is de ervaring dat de angstige patiënt rustiger wordt voordat een operatie begint.

REANIMEREN KUN JE LEREN

Vanaf nu kan je behalve de klassieke reanimatie training nu ook leren reanimeren met een Augmented Reality bril. Er is een Augmented Reality applicatie ontwikkeld die een instructeur in de bril laat zien welke advies geeft over de handelingen die worden verricht. Hierbij kan je denken aan Skype met de Microsoft Hololens.

product visualisaties met Augmented Reality (augmented reality medische sector 2 ar producties amsterdam)

NAUWKEURIGE BIOPTIE MET AUGMENTED REALITY

De Universiteit van Twente is druk met de ontwikkeling van een smartphone technologie waarbij onder andere Augmented Reality wordt gebruikt. Middels deze Augmented Reality app heeft medisch personeel de mogelijkheid om snel 3D elementen van het lichaam te tonen door de smartphone alleen maar in het betreffende gebied te houden.

Het idee was om informatie van MRI’s en andere aderscans toe te voegen en deze zichtbaar maken met augmented reality. Hierdoor kunnen artsen delen binnen het lichaam zien zoals tumoren, aderen en diabetische ulcera met behulp van augmented reality.

Bij het nemen van biopsies kan deze visuele ondersteuning bijvoorbeeld helpen met het begeleiden van de robotarm om de tumor in een keer te bereiken.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team