fbpx

Augmented Reality trends CES 2019

De Consumer Electronics Show, kortweg CES, zit er weer op voor 2019. Op een technologiebeurs zoals dit mag Augmented Reality niet ontbreken. En dat deed het ook zeker niet! We hebben een aantal van de meest indrukwekkende Augmented Reality toepassingen die zijn gepresenteerd tijdens de CES op een rijtje gezet.

Ook interessant: Wat is Augmented Reality?

WHIRLPOOL

Een nieuw ovenconcept van Whirlpool. Er wordt namelijk Augmented Reality gebruikt voor hulp bij het koken waarbij de oven wordt gebruikt. De oven heeft een transparante LCD interface op de deur, deze zorgt er voor dat op de deur een interactieve laag kan worden geprojecteerd. Zo kunnen recepten in Augmented Reality worden gevisualiseerd, kunnen kooktips in Augmented Reality worden weergegeven of kan de gebruiker zien welk kookprogramma ze het beste kunnen gebruiken op de oven.

NREAL

Op dit moment zijn de bekendste Augmented Reality brillen de Microsoft Hololens, de Magic Leap en de DAQRI bril. Daar komt in de zomer de NReal bij, als het aan de fabrikant zelf ligt. Waar de Hololens, Magic Leap en de DAQRI grote brillen zijn, komt de NReal met een bril met het formaat van een zonnebril.
Daarbij hebben de huidige brillen een beperkt blikveld. Ondanks het veel kleinere formaat heeft NReal het voor elkaar gekregen om een groter blikveld te creëren dan de huidige brillen. Met een blikveld van 52 graden loopt de NReal ruim voor op de concurrenten Magic Leap (40 graden) en de Hololens (37 graden). Over de interactie met digitale objecten is nog niet veel bekend. Ook de prijs is nog niet bekend gemaakt. Feit is wel dat de ontwikkelingen op het gebied van hardware ook in 2019 niet stil blijven staan.

Ook interessant: Hololens 2

product visualisaties met Augmented Reality (augmented reality nreal ces 2019 ar producties amsterdam 1024x435 1)

Automotive

Wellicht nog toekomstmuziek, maar de eerste stappen worden gezet om Augmented Reality toe te passen op de voorruit. Zowel Nissan, Hyundai als Porsche hebben de Augmented Reality technologie gepresenteerd tijdens de CES 2019. Zo kunnen objecten worden getoond die moeilijk zichtbaar zijn, kan de navigatie op de voorruit worden weergegeven of kunnen gevaren of parkeertips real-time worden weergegeven. Het is nog redelijk ver weg, maar het laat zien dat er veel mogelijk is met Augmented Reality.

Ook voor de motorrijders was er nieuws op de CES, namelijk Augmented Reality toepassingen in de helm. Vrijwel hetzelfde principe als voor de auto, het vizier zorgt voor een extra digitale laag voor de motorrijder.

Slimme spiegels

Een combinatie tussen Augmented Reality en Artificial Intelligence, dat zijn de slimme spiegels waardoor gebruikers een extra laag zichzelf geprojecteerd zien. Ideaal te gebruiken voor gezichtsverzorgings-, schoonheids- en haarproducten. Maar ook voor brilfabrikanten een uitermate interessante ontwikkeling.

Dit is slechts een greep van de toepassingsmogelijkheden die werden gepresenteerd tijdens de CES. Meer weten over andere toepassingen? Neem dan gerust contact op.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team