gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-12308129-37');
Nieuwe werkwijze leren wordt een spel
   

Nieuwe werkwijze leren wordt een spel

Medewerkers leren een nieuwe manier van werken kennen door augmented reality, in combinatie met video en animaties. Zo is de verandering in hun werk letterlijk zichtbaar.

Verandering zichtbaar in de centrale hal

De commercieel medewerkers van APG schakelen over op een nieuwe manier van werken, de DevOps-methode. Dat brengt nogal wat veranderingen met zich mee. Om duidelijk te maken wat er allemaal gaat veranderen en hoe de medewerkers hun werk op een nieuwe manier moeten uitvoeren, is in de centrale hal van het bedrijf een grote, 3D-geprinte berg neergezet.

De technische insteek van het project sluit perfect aan bij de doelgroep

Op die berg staan zogenaamde camps. Scannen de medewerkers zo’n camp, dan komt een deel van de werkmethode in Augmented Reality tot leven.

Stap-voor-stap uitleg in animaties

Achter elke camp zit een inzichtelijk, overzichtelijk en begrijpelijk filmpje of animatie. Elke vier tot zes weken wordt een nieuw onderwerp toegevoegd. Het is een complexe transitie, die stap voor stap behapbaar wordt voor de medewerkers. De technische insteek – 3D-geprinte huisjes, Augmented Reality, 3D-animaties – sluit goed aan bij de doelgroep. Doordat teams gezamenlijk naar de fysieke berg lopen en de Augmented Reality experience met elkaar delen, nodigt het uit tot overleg over de nieuwe werkmethode.

Dit project is een samenwerking met in60seconds.

Contact

Adres

Amsterdam

AR-Producties BV

Anthony Fokkerweg 21

1059 CN Amsterdam

Adres

Den Haag

AR-Producties BV

Saturnusstraat 14

2516 AH Den Haag

Telefoon

+31(0)20 2618339

Contactformulier