gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-12308129-37');
   

Rivier stroomt de woonkamer binnen #tothier!

Zorgvuldig onderhoud van dijken is belangrijk om dijkdoorbraken te voorkomen. Maar als dat onderhoud goed is, merkt niemand er iets van. De app #tothier! toont met Augmented Reality hoe je hoog het water staat in je eigen huis als de dijken wél doorbreken.

Dreiging van hoog water

Wat doet een waterschap? Dat is niet eenvoudig om zichtbaar te maken, zeker niet bij jongeren. In 1985 moesten in dit waterschap een kwart miljoen mensen worden geëvacueerd omdat hoog water dreigde, maar de meeste jongeren hebben daar geen herinneringen aan. Met de app #tothier! kunnen zij toch ervaren hoe het zou zijn als het water vrij spel krijgt.

De app #tothier! geeft een griezelig realistisch beeld van een dijkdoorbraak

Postcode + waterstand = rivier in huis

Toets je postcode in de app en kijk hoe het water je woonkamer binnen klotst, door de slaapkamer spoelt en over de gang kolkt. De animatie is gemaakt door verschillende transparante afbeeldingen van stromend water in lagen over elkaar te tonen. Door de animatie te koppelen aan een database, waarin waterstanden na een dijkdoorbraak en postcode worden gecombineerd, geeft de app een griezelig realistisch beeld van wat er gaat gebeuren als dijken niet zorgvuldig worden onderhouden.

De app is bijna 30.000 keer gedownload. Via off- en online media heeft de campagne van het waterschap in drie maanden tijd bijna drie miljoen mensen bereikt.

Contact

Adres

Amsterdam

AR-Producties BV

Anthony Fokkerweg 21

1059 CN Amsterdam

Adres

Den Haag

AR-Producties BV

Saturnusstraat 14

2516 AH Den Haag

Telefoon

+31(0)20 2618339

Contactformulier