gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-12308129-37');
   

Wereldtop ervaart wat drie innovaties echt inhouden

Wat ervaart een cyborg? Hoe werkt de C-Thru Applicatie voor brandweerlieden? Wat doet een cloudbased platform om arbeidsmobiliteit van ambtenaren te vergroten? Bezoekers aan de World Government Summit in Dubai konden dat ervaren dankzij de toepassing van Augmented Reality.

Hoe voelt het om cyborg te zijn?

Op de World Government Summit in Dubai worden jaarlijks technische innovaties gepresenteerd aan een wereldwijd publiek. De organisatie koos drie innovaties voor een virtuele vertaling.

De abstracte cloud wordt concreet dankzij Augmented Reality

Bezoekers kunnen in de voetstappen van de eerste cyborg, Neil Harbisson stappen, ervaren wat een cloudbased platform voor arbeidsmobiliteit betekent en zien hoe heatmaps en 3d-plattegronden brandweermannen helpen.

Met innovatief vizier in brandende kamer kijken

Cyborg Neil Harbisson heeft een visuele handicap, maar dankzij een geïmplanteerde antenne kan hij toch kleuren waarnemen. Bezoekers van de World Government Summit kunnen ervaren hoe het is om een cyborg te zijn: een app scant de bezoekerspass, bewerkt de foto in een Augmented Reality-ervaring en zorgt voor een cyborg-paspoort.

Een cloud die ambtenaren helpt meer samen te werken en hun kennis ook buiten hun eigen ministerie te delen, dat klinkt nogal abstract. Op de summit konden bezoekers zelf uitproberen wat de cloud is en doet.

Met een innovatief vizier op brandweerhelmen zien brandweermannen niet meer alleen rook, maar ook een 3d-plattegrond van de ruimtes die ze blussen. Met een heatmap vinden ze brandhaarden en mogelijke slachtoffers. Een applicatie liet alle deelnemers met zien hoe de helm werkt.

Contact

Adres

Amsterdam

AR-Producties BV

Anthony Fokkerweg 21

1059 CN Amsterdam

Adres

Den Haag

AR-Producties BV

Saturnusstraat 14

2516 AH Den Haag

Telefoon

+31(0)20 2618339

Contactformulier