fbpx

Social media filters voor nieuw studiejaar

(romb figure)

Hoe laat je als school digitaal zien wat je te bieden hebt qua opleidingen? Hoe zorg je er als school voor dat je boodschap digitaal aansluit bij je doelgroep? Met deze vraagstellingen kwam het Wellant College in samenwerking met Social Inc bij ons.

Het resultaat is een veelzijdige, interactieve Snapchat filter. Deze Augmented Reality filter zorgt er voor dat je visueel alvast kennis kan maken met de verschillende opleidingen die het Wellant College te bieden heeft.

De Augmented Reality filter is ontwikkeld als vervanging van de fysieke open dag, die dit jaar helaas niet door kan gaan. De Snapchat filter zorgt er voor dat leerlingen op speelse wijze alsnog kennis kunnen maken met het Wellant College. 

Aansluiting vinden met de doelgroep

(romb figure)

De keuze voor Snapchat is een logische. Snapchat is hét medium waarop jongeren actief zijn. Daarbij is Snapchat de koploper van Augmented Reality mogelijkheden via social media kanalen. Doordat er geen applicatie gedownload hoeft te worden, is de Augmented Reality content eenvoudig te verspreiden onder jongeren.

(Wellantcollege)

Augmented Reality applicatie zorgt voor meer bewustwording omtrent duurzaamheid

(romb figure)

Het klimaat verandert en vooral in stedelijke gebieden neemt de druk toe om maatregelen te treffen. Om steden klimaatbestendig te houden zijn maatregelen nodig. Maatregelen die door gemeenten zelf worden getroffen. Maar ook inwoners van gemeenten kunnen op een laagdrempelige manier een steentje bijdragen. De gemeente Groningen wilde met behulp van een Augmented Reality applicatie inwoners laten inzien wat zelf gedaan kon worden om een steentje bij te dragen aan een groenere stad. 

(2161763681)
(verhoog views op social media kanalen)

Digitaal succes Wellant College

(romb figure)

Snapchat biedt de mogelijkheid om het aantal unieke views te meten. In de periode dat de campagne gedraaid heeft, zijn verbluffende resultaten behaald en hebben jongeren uit de regio op onderscheidende wijze kennis kunnen maken met de opleidingen die het Wellant College te bieden heeft.

In korte tijd is een gevarieerde Augmented Reality filter voor Snapchat ontwikkeld, waarbij het design, development en 3D modelling volledig door AR-Producties is verzorgd.

DE APPLICATIE

(romb figure)

Bij het starten van de duurzaamheid applicatie, maakt de app een kaart van de gemeente Groningen overzichtelijk hoe het op dit moment gesteld is met de hittestress en de vegetatie in de gemeente. Vervolgens kunnen gebruikers Augmented Reality functionaliteiten in de app gebruiken. Zo kunnen virtuele duurzaamheidsinitiatieven in de eigen tuin geplaatst worden. Men kan bijvoorbeeld virtuele regentonnen, moestuintjes of bomen plaatsen in de tuin. Gebruikers van de applicatie kunnen na het plaatsen van de virtuele objecten in de tuin direct zien wat voor effecten dit zou hebben op het klimaat als het daadwerkelijk in de tuin geplaatst zou worden. Op deze manier worden bewoners op een hele visuele, interactieve manier bewust gemaakt welke laagdrempelige initiatieven zelf genomen kunnen worden om een bijdrage te leveren aan het klimaat. 

(ar producties amsterdam cases gemeente groningen 2)

GEVOLGEN VOOR MILIEU DIRECT ZICHTBAAR

(romb figure)

Nadat de virtuele objecten geplaatst zijn in de tuin en de effecten op het gebied van duurzaamheid zijn beschreven, zien gebruikers stap voor stap hoe ze daadwerkelijk de duurzame initiatieven kunnen realiseren. Dit stappenplan staat vol praktische tips en trucs om zelf direct aan de slag te kunnen gaan.

Het doel van de applicatie om bewoners op een laagdrempelige manier bewust te laten worden van duurzaamheidsinitiatieven is ruimschoots geslaagd. Op speelse en visuele wijze worden bewoners getriggerd om te kijken wat ze zelf kunnen doen om hun stad duurzamer te maken. De Augmented Reality functionaliteiten zorgen ervoor dat je op erg persoonlijke wijze je eigen woonomgeving kan vergroenen. 

Benieuwd naar de Augmented Reality applicatie of zelf Augmented Reality inzetten in bijvoorbeeld een bewustwordingscampagne? Neem dan hieronder contact op.

(Foto 3 1)

Zelf Augmented Reality inzetten in een campagne?

(romb figure)

Augmented Reality kan een enorme boost geven aan campagnes. Het is niet voor niets dat grote merken Augmented Reality inzetten voor interactieve campagnes. Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Lees hier meer informatie hoe Augmented Reality kan bijdragen aan campagnes. Lees hier welke technieken er allemaal mogelijk zijn om Augmented Reality of Mixed Reality in te zetten in campagnes. Zelf al concrete ideeën om iets met Augmented Reality of Mixed Reality te doen of vragen of iets technisch haalbaar is? Neem contact op via het contactformulier om een inventariserd gesprek in te plannen.

Zelf Augmented Reality inzetten in een campagne?

(romb figure)

Augmented Reality kan een enorme boost geven aan campagnes. Het is niet voor niets dat grote merken Augmented Reality inzetten voor interactieve campagnes. Zelf benieuwd naar de mogelijkheden? Lees meer informatie over hoe Augmented Reality kan bijdragen aan campagnes. Ontdek welke Augmented Reality of Mixed Reality toepassingen mogelijk zijn. Zelf al concrete ideeën om iets met Augmented Reality of Mixed Reality te doen of vragen of iets technisch haalbaar is? Neem contact op om een inventariserend gesprek in te plannen.