fbpx

Augmented Reality

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Waarom zou je AR inzetten?

AR-toepassingen worden doorgaans ontwikkeld voor smartphones en tablets, wat het enorm schaalbaar maakt omdat deze devices in vrijwel elk huishouden en op iedere bedrijfsvloer te vinden zijn. De brede toepassingsmogelijkheden in combinatie met de projectie van digitale informatie, maakt de technologie bijzonder interessant voor de retail en industrie. Maar ook in de publieke sector en FMCG zijn er toepassingen te bedenken, die positieve impact hebben op de organisatiedoelstellingen.

Zo gebruiken diverse sectoren AR

  • Publieke organisaties zetten AR in om bewustzijn bij burgers te vergroten. Zo heeft Waterschap Rivierenland een AR-app gebouwd waarmee burgers de hoogte van de waterstand in hun woonplaats kunnen projecteren in hun eigen woonkamer.
  • In de FMCG wordt AR ingezet om een goede eerste indruk van producten te geven en zo het salesproces te verkorten. Consumenten bekijken het product waarin zij geïnteresseerd zijn op hun eigen smart device, in hun eigen tempo en krijgen direct alle relevante informatie te zien. Zo heeft VEKO een AR applicatie gemaakt om hun armaturen in virtueel te kunnen plaatsen.
  • De industrie zet AR in om complexe informatie begrijpelijk te maken, door deze te visualiseren. En om werkprocessen efficiënter in te richten, door data te laten zien op de plek waar het nodig is. Dat scheelt tijd en bespaart ook kosten. Zo dacht Moekotte er ook over en heeft daarom een AR datavisualisatie app laten ontwikkelen.
  • B2C- en B2B-merken zetten AR vaak in om de merkbeleving naar een hoger niveau te tillen. Bijvoorbeeld met social media filters die passen bij de nieuwe merkcampagne. Om de arbeidsmarktcommunicatie te verbeteren heeft Strukton een AR filter laten ontwikkelen.

 

Meer voorbeelden? Bekijk de use cases per sector op Markets

Hoe werkt Augmented Reality?

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

De huidige smartphones hebben enorm sterke camera’s. De kracht van deze camera’s wordt gebruikt om Augmented Reality content te kunnen laten zien. Ook zijn de processors van de smartphones en tablets krachtig genoeg om kwalitatief goede 3D modellen te kunnen laten zien in de ruimte waarin je je begeeft. Je kan de technologie van Augmented Reality op verschillende manieren ontwikkelen, namelijk via; 

Native apps
Een native of dedicated AR-app is ontwikkeld voor een specifiek platform, zoals iOS of Google. De app kan publiek beschikbaar worden gesteld of voor bevoegde gebruikers.

Web-AR
Web-AR brengt Augmented Reality direct naar je browser! Je hoeft als gebruikers niet over een specifiek device te beschikken en hoeft doorgaans ook niets te downloaden. Kies je voor Web-AR, dan kies je voor optimaal gebruiksgemak!

Hybrid apps
Van een hybride applicatie is sprake wanneer je deze integreert in bestaande applicatie of (intern) platform. Bijvoorbeeld wanneer data uit het een systeem nodig hebt op een ander systeem. Je maakt de AR-app dan onderdeel van een andere, interne business app. 

Social media filters
Sinds kort is het mogelijk om apps te ontwikkelen speciaal voor gebruik op social media. Het is nu al mogelijk om content te ontwikkelen voor Instagram, Facebook en Snapchat. 

Hardware
We hebben eerder al genoemd dat smartphones veel gebruikt worden in AR. Vrijwel alle nieuwe smartphone-modellen zijn namelijk al AR-compatible, wat zorgt voor een ongekend hoog bereik.

augmented- en mixed reality campagnes (Web AR Groningen 1)

Hoeveel kost het maken van een Augmented Reality applicatie?

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

We krijgen enorm vaak de vraag wat de kosten zijn om een eigen Augmented Reality applicatie te laten ontwikkelen. Dit is een lastig te beantwoorden vraag, omdat dit van veel verschillende factoren afhangt. Elke Augmented Reality applicatie heeft andere doelstellingen, andere functionaliteiten, andere technieken die kunnen worden gebruikt en een ander platform waarvoor het geschikt is. Daarbij speelt ook nog het 3D werk een rol in de kosten van de applicatie. 

Het is daarom belangrijk om te kijken naar het doel van de Augmented Reality app, welke functionaliteiten er sowieso in de app moeten komen en of er misschien al 3D modellen beschikbaar zijn, welke we kunnen gebruiken in de AR applicatie. Op basis hiervan kunnen we de kosten gericht bepalen.

Alle  ins en outs weten op het gebied van Augmented Reality? Ga dan naar onze kennisbank 

Onze Klanten

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)
augmented- en mixed reality campagnes (coopervision)
augmented- en mixed reality campagnes (cosmopolitan)
augmented- en mixed reality campagnes (3fm)
augmented- en mixed reality campagnes (vodaphone ziggo)
augmented- en mixed reality campagnes (gemeente amsterdam)
augmented- en mixed reality campagnes (gemeente groningen)
augmented- en mixed reality campagnes (waterschap rivierland)
augmented- en mixed reality campagnes (friesland college)
augmented- en mixed reality campagnes (uneto)
augmented- en mixed reality campagnes (otib)
augmented- en mixed reality campagnes (PON)
augmented- en mixed reality campagnes (modiforce)
augmented- en mixed reality campagnes (world gov summit)
augmented- en mixed reality campagnes (heinen en topman)
augmented- en mixed reality campagnes (Heineken logo zwart wit 1 e1586371579936)
augmented- en mixed reality campagnes (stc)