fbpx

Kom alles te weten over XR in de zorg

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Zorgorganisaties zijn volop in beweging met betrekking tot digitalisering, ondanks dat er nog volop papierwerk wordt gebruikt bij deze zorginstellingen. Er is wel een enorme bereidwilligheid om hierin stappen te maken om efficiënter te kunnen werken. Los van het digitaliseren, wordt daarbij ook veelvuldig gekeken naar Augmented Reality (AR), Mixed Reality (MR) en Virtual Reality. Dit om bijvoorbeeld patiëntinformatie visueler en begrijpelijker te maken, maar ook voor trainingen & opleidingen of ter assistentie van chirurgische handelingen.

Scenariotrainen

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Binnen zorgorganisaties komen artsen en verpleegkundigen regelmatig situaties waarbij adequaat gereageerd en gehandeld dient te worden. Het is voor deze mensen ontzettend waardevol om deze levensbedreidende scenario’s te kunnen trainen, zonder dat dit consequenties heeft voor mensenlevens. Extended Reality draagt bij aan een immersieve leerervaring waarbij deze scenario’s in een veilige omgeving, zo realistisch mogelijk nagebootst kunnen worden.

augmented- en mixed reality campagnes (kom alles te weten over xr in de zorg.1)
augmented- en mixed reality campagnes (kom alles te weten over xr in de zorg.2)

Combineer fysiek & virtueel

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Virtuele driedimensionale beelden gebruiken voordat een chirurg gaat opereren. Het klinkt als een ideaalbeeld om de chirurg optimaal voor te bereiden op de operatie. Met Augmented Reality of Mixed Reality wordt de voorbereiding voor chirurgen positief beïnvloed, doordat de realiteit wordt verrijkt met virtuele 3D modellen. Dit ter voorbereiding- of de uitvoering van bijvoorbeeld een operatie.

Samenwerken op afstand

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Augmented Reality en Mixed Reality zorgen er voor dat artsen op afstand met elkaar kunnen samenwerken. Ontzettend waardevol voor bijvoorbeeld complexe operaties, waarbij een specialist op afstand tips kan geven.

augmented- en mixed reality campagnes (kom alles te weten over xr in de zorg.3)