fbpx

XR in de Offshore en Energie

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Denk je aan de offshore- en energiesector, dan denk je waarschijnlijk ook aan veiligheidsprotocollen. Veiligheid is essentieel in deze branche, waarbij fouten cruciaal kunnen zijn. Simulatie trainingen kunnen van enorme toegevoegde waarde zijn om fouten te herkennen en te kunnen maken. Ook processen oefenen en het herkennen van deze processen is perfect te realiseren met Extended Reality.

Versnel het onboarden

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Werkomgevingen in de olie- en gasindustrie zijn vaak moeilijk toegankelijk of zelfs onbereikbaar. Door alvast virtueel kennis te laten maken met de werkomgeving kan het onboarden van nieuwe medewerkers efficiënter verlopen en daardoor kostenbesparend zijn.

 

augmented- en mixed reality campagnes (xr offshore 1)
augmented- en mixed reality campagnes (xr offshore 2)

Oefenen in een veilige omgeving

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Simulatie trainingen kunnen een enorme meerwaarde hebben voor zowel medewerkers als de organisatie. De medewerkers kunnen op een intuïtieve en veilige manier werkprocessen doorlopen, terwijl er geen gebruik wordt gemaakt van fysieke materialen of in een onveilige omgeving wordt getraind.  

Maak werkprocessen efficiënter

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Augmented Reality en Mixed Reality kunnen handig zijn voor support op afstand. Wanneer op internationaal niveau geopereerd wordt en werknemers vaak in het buitenland zitten voor onderhoud of reparaties, kan een investering in de technologie zich op korte termijn terugverdienen. Door monteurs op afstand mee te laten kijken en adviezen te geven aan mensen op locatie, kunnen reiskosten worden bespaard en personeel efficiënter in worden gezet. Ook kan de downtime van machines op deze manier worden verkort.

augmented- en mixed reality campagnes (xr offshore 3)