fbpx

Zelf met XR slimmer werken

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

De maritieme sector staat nooit stil. Of het nu gaat om de geavanceerde techniek gaat waar gebruik van wordt gemaakt in de maritieme sector, overzeese werkzaamheden die verricht moeten worden of meer commerciële doeleinden, Extended Reality gaat je hier mee helpen.

Maak je 3D modellen interactief

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Door tijdens vergaderingen gebruik te maken van interactieve 3D modellen van nieuwe modellen of onderdelen, kunnen aanpassingen aan het model snel worden gerealiseerd en kan besluitvorming in de ontwerpfase sneller plaatsvinden.

augmented- en mixed reality campagnes (maak 3d modellen interactief)
augmented- en mixed reality campagnes (xr mr vr digital twin)

Maak van je schip een Digital Twin

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Een term die je steeds vaker hoort is de Digital Twin. Waarom zou je een Digital Twin nemen van één van je schepen? Met dit virtuele tweelingbroertje kan een schip op een veel dynamischere en interactievere wijze gemonitord worden.

Werk efficiënt met hulp op afstand

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

Augmented Reality en Mixed Reality kunnen handig zijn voor support op afstand. Wanneer op internationaal niveau geopereerd wordt en werknemers vaak in het buitenland zitten voor onderhoud of reparaties, kan een investering in de technologie zich op korte termijn terugverdienen. Door monteurs op afstand mee te laten kijken en adviezen te geven aan mensen op locatie, kunnen reiskosten worden bespaard en personeel efficiënter in worden gezet. Ook kan de downtime van machines op deze manier worden verkort.

augmented- en mixed reality campagnes (remote assist maritime)
augmented- en mixed reality campagnes (voorkom fouten met)

Voorkom fouten met XR

augmented- en mixed reality campagnes (romb figure)

In de bouwfase van een schip is het zeer gebruikelijk dat verschillende onderaannemers bezig zijn aan het schip, met ieder hun eigen werkzaamheden. Dit kan er toe leiden dat apparatuur op een verkeerde plek wordt geplaatst, waardoor er in de hele keten vertraging optreed in het bouwproces. Dit kan worden voorkomen door gebruik te maken van Augmented Reality of Mixed Reality. Het zorgt er voor dat je in één oogopslag kan zien of geplaatste objecten ook juist geplaatst zijn.