fbpx

Is dit hét moment voor e-commerce om Augmented Reality te omarmen?

Is dit hét moment voor e-commerce om Augmented Reality te omarmen? 


Ondanks de aangekondigde versoepelingen rondom het COVID-19 virus, zal de maatschappij de komende periode nog doorgaan met de nieuwe 1,5 meter samenleving. Waar fysieke winkels de deuren gesloten houden of een enorme daling zien in de omzetten doordat het significant rustiger is op straat, verplaatst de consument zich nog meer naar de webshops. Hoe onderscheid je je als webshop ten opzichte van de concurrentie? En is het nu het moment om Augmented Reality te integreren in de webshop? Deze blog legt het je uit!


Augmented Reality in e-commerce

Juist in deze onzekere periode is Augmented Reality een kans die het onderzoeken waard is voor de e-commerce sector. Ondanks versoepelende maatregelen, blijkt uit onderzoek van retail analist First Insight dat 33% van de consument zich veilig voelt in winkelstraten en shopping malls. De modewinkels werden het hardst getroffen met een maandelijks verlies van €420 miljoen euro.  Ook doe-het-zelf zaken en elektrozaken zagen de omzetten dalen ten opzichte van de periode voor de Corona crisis. 

De retailsector zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden om alternatieven voor het fysieke winkelen aan te bieden. Dit is voor retailers daarom een uitgelezen mogelijkheid om de toepassingsmogelijkheden van Augmented Reality te ontdekken. Augmented Reality maakt het mogelijk om producten als schoenen, lippenstift of brillen te testen zonder uit huis te hoeven gaan.  

Wat zijn de mogelijkheden van Augmented Reality?

Er zijn voor retailers verschillende manieren om Augmented Reality te integreren in de verkoopstrategieën. Een van de grootste redenen wat het succes van Augmented Reality verklaard is de nieuwigheid van de technologie. De consument is vaak niet bekend met de term Augmented Reality, pas wanneer je de naam Pokémon Go zegt begint één en ander te dagen. Maar de mensen die het kennen, genieten van de ongekende mogelijkheden. Dit is te zien aan het aantal actieve Augmented Reality gebruikers op social media kanalen als Facebook, Instagram en Snapchat. Alleen al op Snapchat zijn er 600.000 Augmented Reality filters actief welke dagelijks gebruikt worden.

In store

Er zijn verschillende manieren om Augmented Reality toe te passen. Behalve de online mogelijkheden is het ook mogelijk om Augmented Reality fysiek in de winkel toe te passen. In zijn algemeenheid geldt dat hoe langer de consument in een winkel blijft, hoe groter de kans dat er een aankoop wordt gedaan. Augmented Reality kan een bijdrage leveren om de consument langer in de winkel te houden.

58% van de consument gebruikt de smartphone in de winkel om meer informatie over een product te achterhalen, terwijl het product in de winkel aanwezig is. Met Augmented Reality is het mogelijk om prijzen te vergelijken, andere kleuren te kunnen bekijken of om online reviews van andere kopers te zien. Door een product te scannen komt men achter informatie die in de winkel niet aanwezig is.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw bedrijf/webshop?

Nu tijdelijk een gratis adviesgesprek!

Social media

Facebook, Instagram en Snapchat zetten vol in op Augmented Reality. Deze social media kanalen maken het mogelijk om brillen, lippenstift of hoeden alvast op te zetten om een eerste virtual-try te doen zonder dat het product fysiek aanwezig is. Deze filters kunnen tevens gedeeld worden met vrienden, wat voor meer engagement zorgt. Ook kunnen 3D modellen in ruimtes geplaatst worden om een eerste indruk te krijgen hoe bijvoorbeeld een koelkast in je nieuwe keuken er uit komt te zien.

 

product visualisaties met Augmented Reality (ecommerceblog1)

Web Based AR

Een terecht punt is dat gebruikers af kunnen haken wanneer er nóg een applicatie gedownload moet worden vanuit de stores. Echter komen er steeds meer mogelijkheden om virtuele objecten toe te voegen vanuit de browser. Vanuit Safari of Chrome kunnen direct Augmented Reality modellen gevisualiseerd worden. Na het bekijken van het product kan direct worden overgegaan tot de aankoop. Zowel Android als Apple hebben technologieën ontwikkeld welke Augmented Reality ondersteunen voor web based oplossingen.

 

product visualisaties met Augmented Reality (ecommerceblog2)

In App oplossingen

Wanneer een bedrijf al een uitgebreide applicatie heeft voor e-commerce doeleinden is het vanzelfsprekend dat dit bedrijf niet nog een extra Augmented Reality applicatie wil laten ontwikkelen. Gelukkig zijn hiervoor oplossingen om Augmented Reality functionaliteiten te integreren in bestaande applicaties. Er gelden een aantal technische restricties waarmee rekening gehouden dient te worden. Neem hiervoor contact op en één van onze specialisten helpt je graag verder.

Meer Augmented Reality is meer conversie

Webshops weten Augmented Reality toepassingen meer en meer te integreren in de strategieën. Er zijn inmiddels verschillende internationale onderzoeken gedaan naar het effect van Augmented Reality toepassingen in de conversie. Deze resultaten spreken enorm in het voordeel van bedrijven die Augmented Reality hebben geïntegreerd ten opzichte van de bedrijven die dit nog niet hebben gedaan. Zo zijn er onderzoeken die aangeven dat de conversie tot 30% verhoogd kan worden wanneer gebruik wordt gemaakt van online Augmented Reality. Ook draagt Augmented Reality bij aan het terugbrengen van het aantal retouren van producten. Het Amerikaanse Fathead heeft sinds de implementatie van Augmented Reality het aantal retouren met 50% zien dalen van producten waarbij de klant deze kon bekijken in AR.

Meer weten?

Er zijn inmiddels voor zowel Android als iOS devices meerdere opties zijn om producten in Augmented Reality weer te geven. Producten in Augmented Reality visualiseren hoeft niet altijd een complex en daarbij vaak ook duur proces te zijn. Zo kan men er voor kiezen om slechts een aantal producten in Augmented Reality te visualiseren en hiermee te gaan testen ten opzichte van producten die niet in Augmented Reality worden weergegeven. Vanuit hier kan worden bepaald wat de effecten zijn om AR in de strategie te hanteren. Het team van ervaren AR specialisten denkt graag mee om de eerste stappen richting verdere digitalisering te zetten.

Meer weten of vrijblijvend een inventariserend gesprek inplannen? Het team van AR-producties helpt u graag verder.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team