fbpx

Een Augmented Reality app laten bouwen

Een Augmented Reality app laten bouwen voor mobiel of Hololens, een slimme keus?

Steeds meer bedrijven denken bewust na of een Augmented Reality app laten bouwen interessant is voor de organisatie. Waar het grote publiek massaal kennis maakte met Pokémon GO als dé Augmented Reality hype, biedt een Augmented Reality applicatie met name voor zakelijke organisaties enorm veel potentie. Echter, de aanschaf van een Microsoft Hololens device kan voor organisaties een obstakel zijn. Bij een bedrijf dat Augmented Reality in het bedrijfproces wil implementeren zal 1 Hololens waarschijnlijk niet volstaan. Tel daar de ontwikkelkosten van een applicatie bij op en je kan concluderen dat een slimme applicatie essentieel is om de kosten terug te verdienen.

Ook interessant:  Social media filters

Mocht je twijfelen over de aanschaf van een Microsoft Hololens kan het echter toch de moeite waard zijn om een Augmented Reality applicatie te ontwikkelen voor de smartphone of tablet. Deze Augmented Reality applicatie is op termijn aan te passen naar een Mixed Reality applicatie voor devices als de Microsoft Hololens of Magic Leap.

Doordat smartphones en tablets tegenwoordig Augmented Reality content weer kunnen geven is het voor bedrijven interessanter om een Augmented Reality applicatie te ontwikkelen. Vrijwel iedereen bezit een smartphone of tablet. Met een aantal aanpassingen die gedaan moeten worden in het ontwikkelproces, is een Augmented Reality applicatie relatief eenvoudig om te zetten naar een Mixed Reality applicatie. Daardoor kunnen bedrijven die nu twijfel over de aanschaf van een Hololens toch al de eerste stappen zetten om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren middels Augmented Reality.

Ook interessant: Hololens 2 huren

product visualisaties met Augmented Reality (case detail veko 1 ar producties amsterdam)
product visualisaties met Augmented Reality (3546872338)

WAT ZIJN DAN PRECIES DE VERSCHILLEN?

Een logische vraag vanuit geïnteresseerde partijen is dan ook wat de verschillen zijn tussen het gebruik van een Microsoft Hololens versus smartphone of tablet. Het grootste verschil zit hem in het gebruiksgemak. Waar je bij de Microsoft Hololens de bril op je hoofd zet en je de handen vrij hebt om bijvoorbeeld reparatiewerkzaamheden te verrichten, dien je de mobiele telefoon vast te houden.

Daarbij is de beleving met de Hololens anders ten opzichte van een telefoon. Daardat geprojecteerde onderdelen middels een Microsoft Hololens zich veel meer in de ruimte bevinden dan middels een telefoon, krijg je met de Microsoft Hololens het idee dat de objecten vermengd zijn met de realiteit.

VAN MOBIEL NAAR HOLOLENS

Het loont dus niet altijd om direct een applicatie te laten ontwikkelen voor de Microsoft Hololens. Het hangt er van af hoeveel mensen binnen de organisatie het zullen gaan gebruiken, welke kostenbesparingen de implementatie van de Microsoft Hololens met zich mee kan brengen en of er draagvlak is vanuit de gehele organisatie om een Microsoft Hololens te gaan gebruiken zijn alleen al een aantal vragen waar over nagedacht moet worden.

Doordat de overstap van Augmented Reality applicaties die gebouwd zijn voor smartphone en tablet naar applicaties voor de Microsoft Hololens relatief klein is, wordt het voor organisaties steeds meer het overwegen waard om digitale innovaties als Augmented Reality in te zetten binnen de organisatie! Klik hier voor meer informatie over het laten bouwen van een Augmented Reality app.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team