fbpx

Een slimme Augmented Reality applicatie kan kostenbesparing opleveren

De technische sector kampt al enige tijd met uitdagingen goed opgeleid personeel aan zich te binden. Een Augmented Reality applicatie biedt hiervoor een uitkomst om bijvoorbeeld engineers op een strategische wijze in te zetten. Met name wanneer deze engineers veelal in het buitenland werkzaam zijn, kunnen Augmented Reality applicaties een uitkomst bieden.

Middels de Microsoft Hololens of tablet krijgt deze engineer een mix tussen de realiteit en een virtuele, digitale laag. Hierdoor is complexe informatie altijd voorhanden, wat er toe kan leiden dat problemen sneller opgelost kunnen worden.

Inmiddels zien steeds meer organisaties in de industriële sector en technische sector de praktische voordelen van Augmented Reality toepassingen. Augmented Reality kan op termijn daadwerkelijk waarde toevoegen aan een bedrijf. Dit op verschillende niveaus binnen een organisatie.

Verschillende pilots met bedrijven die veel in het buitenland actief zijn, zien veel praktische voordelen met het werken van Augmented Reality. Bedrijven kunnen huidige klanten op een zeer snelle manier van dienst zijn, zonder dat dit aan kwaliteit ten onder gaat. In de huidige markt waar het om service, snelheid en kwaliteit gaat, kan werken met Augmented Reality toepassingen een unique selling point zijn voor een organisatie.

product visualisaties met Augmented Reality (case detail veko 1 ar producties amsterdam)
product visualisaties met Augmented Reality (3546872338)

DIGITALE KENNISOVERDRACHT

Waar voorheen alle kennis en kunde op papier terug te vinden was, is dit de laatste decennia verschoven naar een wereld met zoekmachines die we online terug kunnen vinden. Nu we met onze smartphones en tablets ook nog eens altijd online kunnen zijn, wordt het gebruik van digitale informatieoverdracht alleen nog maar groter.

Met de komst van Augmented Reality wordt deze digitale informatie direct in de realiteit gevisualiseerd. Dit betekent dat wanneer een engineer voor een machine staat en extra informatie omtrent deze machine nodig heeft, deze direct beschikbaar is. En nog in 3D ook. Zeker voor complexe informatie, waar de technische sector veel mee te maken heeft, biedt dit ongekend veel potentie. Dit omdat de technologische ontwikkelingen elkaar in snel tempo opvolgen, technische installaties complexer worden en er tegelijkertijd vanuit de opdrachtgever een hogere mate van service verwacht wordt bij storing of onderhoud.

Om je als bedrijf te onderscheiden richting je opdrachtgevers, maar ook richting je eigen personeel kan je maar beter inspringen op een groeiende behoefte in een goed georganiseerde IT infrastructuur. Real-time toegang tot bedrijfsinformatie of machine informatie is essentieel om adequate service te kunnen verlenen. Een kleine, volgende stap hierop is om deze informatie te voorzien van een extra Augmented Reality laag.

Wanneer deze engineers de beschikking hebben over Augmented Reality technieken:

  • Zal informatieoverdracht efficiënter plaatsvinden.
  • Zal communicatie met verschillende engineers minder ruis op de lijn hebben.
  • Is men minder tijd kwijt aan reizen en kan informatie meer inzicht geven.

Het moge daarom duidelijk zijn dat een Augmented Reality applicatie implementeren in je organisatie kostenbesparing met zich mee kan brengen. Lees meer over het laten ontwikkelen van een Augmented Reality app.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team