fbpx

Is de Magic Leap daadwerkelijk een concurrent van de Hololens? Wij testten het!

Het mysterie van 2018 was in de wereld van Augmented Reality toch wel de aankondiging en de daadwerkelijke komst van de Magic Leap. Met een geraffineerde marketingcampagne wist Magic Leap geïnteresseerden tot de lancering van de bril te boeien. Behalve een miljardeninvestering wist niemand echt waar het mee bezig was en wat men kon verwachten.

Eind vorig jaar was daar ineens de Magic Leap. De Augmented Reality bril die de Microsoft Hololens zou moeten doen vergeten. Echter waren de eerste reviews van deze Augmented Reality bril niet heel lovend. De bril zou teveel gehyped zijn in de marketingcampagne en vooraf gemaakte beloftes niet na kunnen komen.

Ondanks deze kritieken bleven we toch nieuwsgierig naar de bril en besloten hem uitvoerig te testen.

MAGIC LEAP GEWICHT

In tegenstelling tot de Microsoft Hololens is de bril niet een op zichzelf staande computer, maar dient de computer aan de broekzak te worden bevestigd. De bril heeft dan ook een kabel richting de computer. In onze beleving niet storend. Daarbij heeft het een positieve invloed op het gewicht van de bril. De bril weegt 345 gram en is daarmee ruimschoots lichter dan de Microsoft Hololens. Dit merk je terug in het gebruiksgemak van de bril. De bril stoort niet wanneer hij gedragen wordt, ook na langer gebruik. Daar waar de Microsoft Hololens na verloop van tijd zwaar aanvoelt is dit niet het geval bij de de nieuwkomer.

product visualisaties met Augmented Reality (operator bedient mr interface 1)

MAGIC LEAP GEZICHTSVELD

Het zichtveld van de Magic Leap is groter dan de Microsoft Hololens. De Magic Leap claimt een horizontale field of view te hebben van 40 graden, een verticale van 30 graden en een diagonale field of view van 50 graden. Dit is ongeveer 45% groter dan de Hololens met een horizontale field of view van 30 graden en een verticale field of view van 17.5 graden.
We kunnen niet met zekerheid zeggen of deze cijfers volledig juist zijn. Feit is wel dat je direct merkt dat het zichtveld van de Magic Leap groter is dan die van de Hololens. Ook grafisch voelt de Magic Leap net iets verfijnder aan dan de Microsoft Hololens. Het voelt hierdoor nog meer aan dat de geprojecteerde elementen een daadwerkelijke toevoeging zijn aan de realiteit.

We kunnen stellen dat de Magic Leap misschien niet zo zaligmakend is als vooraf aangekondigd, het is toch wel een stap voorwaarts ten opzichte van de Microsoft Hololens. De negatieve reviews zijn te verklaren doordat de fabrikant zelf torenhoge verwachtingen schepte over deze bril. Maar als we deze torenhoge verwachtingen bijstellen en heel praktisch kijken naar de bril, is het toch een verbetering ten opzichte van de Hololens. We kunnen niet wachten tot Microsoft met de tweede versie van de Hololens komt, welke in het tweede kwartaal van 2019 wordt verwacht.

Benieuwd wat de Magic Leap voor u kan betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team