fbpx
Mixed Reality (moekotte)

Mixed Reality

Mixed Reality (romb figure)

Kennisintensieve bedrijven, zoals installatietechnologie en industrie, zijn een mooie plek om Mixed Reality toe te passen. Mixed Reality, of MR, ondersteunt operations, zorgt voor optimale bedrijfsvoering en efficiënte uitwisseling van kennis.

Mixed Reality app laten maken. Waarom kiezen voor een Mixed Reality applicatie?

Mixed Reality (romb figure)

Waar er in de basis heel veel overeenkomsten zijn tussen een Augmented Reality app en een Mixed Reality app, zijn er genoeg redenen te bedenken om een Mixed Reality app te laten maken. Mixed Reality apps zijn, in ieder geval vooralsnog, gebaseerd op headsets zoals de Microsoft Hololens of de Magic Leap. Mixed Reality is zich tevens bewust van de geometrie en de omgeving van de gebruiker. Doordat Mixed Reality zich vooralsnog focust op headset devices, houdt dit in dat de gebruiker zijn handen vrij heeft. Het is dan ook zeer interessant om een MR app te laten maken wanneer de gebruiker zijn handen dient te gebruiken om handelingen te kunnen verrichten, terwijl er digitale content in het zichtveld geprojecteerd wordt.

Mixed Reality (Waarom kiezen voor een mixed reality applicatie)

Mixed Reality app laten maken. Waarom kiezen voor een Mixed Reality applicatie?

Mixed Reality (romb figure)

Waar er in de basis heel veel overeenkomsten zijn tussen een Augmented Reality app en een Mixed Reality app, zijn er genoeg redenen te bedenken om een Mixed Reality app te laten maken. Mixed Reality apps zijn, in ieder geval vooralsnog, gebaseed op headsets zoals de Microsoft Hololens of de Magic Leap. Mixed Reality is zich tevens bewust van de geometrie en de omgeving van de gebruiker. Doordat Mixed Reality zich vooralsnog focust op headset devices, houdt dit in dat de gebruiker zijn handen vrij heeft. Het is dan ook zeer interessant om een MR app te laten maken wanneer de gebruiker zijn handen dient te gebruiken om handelingen te kunnen verrichten, terwijl er digitale content in het zichtveld geprojecteerd wordt.

Mixed Reality (Waarom kiezen voor een mixed reality applicatie)
Mixed Reality (Voor welke sectoren is Mixed Reality interessant)

Voor welke sectoren is een Mixed Reality applicatie interessant?

Mixed Reality (romb figure)

Met name in technische sectoren kan de overweging om een MR app te laten maken interessant zijn, doordat de engineer veel visuele informatie tot zich kan nemen en direct handelingen aan bijvoorbeeld een machine uit kan voeren. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld medische beroepen, waarbij handelingen kunnen worden verricht terwijl ze in het zichtsveld extra digitale informatie krijgen.

Voor welke sectoren is een Mixed Reality applicatie interessant?

Mixed Reality (romb figure)

Met name in technische sectoren kan de overweging om een MR app te laten maken interessant zijn, doordat de engineer veel visuele informatie tot zich kan nemen en direct handellingen aan bijvoorbeeld een machine uit kan voeren. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld medische beroepen, waarbij handelingen kunnen worden verricht terwijl ze in het zichtsveld extra digitale informatie krijgen.

Mixed Reality (Voor welke sectoren is Mixed Reality interessant)

Mixed Reality applicaties voor trainen, opleiden en samenwerken

Mixed Reality (romb figure)

Er zijn nog meer redenen om te overwegen een Mixed Reality app te laten maken. Op het gebied van trainen en opleiden kan Mixed Reality een duidelijk toegevoegde waarde opleveren. Nieuwe medewerkers op een gestandaardiseerde methode voorzien van informatie, waarbij deze informatie wordt geprojecteerd over bijvoorbeeld een machine.

Ook op het gebied van communicatie en samenwerken kan het interessant zijn om een Mixed Reality app te laten maken. Organisaties gaan steeds meer werken in multidisciplinaire teams, waarbij ook externe partijen regelmatig worden aangehaakt. Mixed Reality applicaties kunnen hierin ondersteunend werken. Collega’s op verschillende locaties kunnen dezelfde interactie hebben met digitale modellen. Designs van nieuwe producten kunnen door verschillende partijen wereldwijd real-time worden aangepast. Dit verhoogd de werk efficiëntie en verminderd reistijd en de daarbij horende kosten. Een Mixed Reality app laten maken kan voordelen met zich meebrengen en op termijn zelfs kostenbesparend zijn.

Mixed Reality (Mixed Reality applicaties voor trainen opleiden en samenwerken)

Mixed Reality applicaties voor trainen, opleiden en samenwerken

Mixed Reality (romb figure)

Er zijn nog meer redenen om te overwegen een Mixed Reality app te laten maken. Op het gebied van trainen en opleiden kan Mixed Reality een duidelijk toegevoegde waarde opleveren. Nieuwe medewerkers op een gestandaardiseerde methode voorzien van informatie, waarbij deze informatie wordt geprojecteerd over bijvoorbeeld een machine.

Ook op het gebied van communicatie en samenwerken kan het interessant zijn om een Mixed Reality app te laten maken. Organisaties gaan steeds meer werken in multidisciplinaire teams, waarbij ook externe partijen regelmatig worden aangehaakt. Mixed Reality applicaties kunnen hierin ondersteunend werken. Collega’s op verschillende locaties kunnen dezelfde interactie hebben met digitale modellen. Designs van nieuwe producten kunnen door verschillende partijen wereldwijd real-time worden aangepast. Dit verhoogd de werk efficiëntie en verminderd reistijd en de daarbij horende kosten. Een Mixed Reality app laten maken kan voordelen met zich meebrengen en op termijn zelfs kostenbesparend zijn.

Mixed Reality (operator bedient mr interface v2)
Mixed Reality (Verschilen overeenkomsten development)

Mixed Reality app development: Verschillen en overeenkomsten met AR app development

Mixed Reality (romb figure)

Behalve de term Augmented Reality (AR), komt sinds de lancering van de Microsoft Hololens ook steeds vaker de term Mixed Reality (MR) naar voren. Bij zogenaamde Mixed Reality brillen zoals de Microsoft Hololens of de Magic Leap komt vanzelfsprekend ook MR app development kijken, omdat ook voor deze brillen op maat gemaakte content ontwikkelt kan worden. In dit overzicht worden de verschillen en overeenkomsten kort uiteen gezet.

Om de verschillen tussen Augmented Reality en Mixed Reality duidelijk te maken, zullen beide termen worden uitgelegd.

• Augmented Reality: ‘’Augmented Reality is de toepassing van real-time informatie (in de vorm van tekst, beeld, audio, of andere virtuele verrijkingen) die als een laag over objecten in de werkelijkheid wordt gelegd.’’ – Gartners’ Tech Definition.
  • Mixed Reality: ‘’Mixed Reality combineert de eigenschappen van Virtual Reality en Augmented Reality. Door het samensmelten van deze twee werelden vervaagt de grens tussen virtueel en werkelijkheid.

Het grote verschil tussen AR en MR is dat Augmented Reality een laag toevoegt aan de realiteit en Mixed Reality maakt gebruik van de omgeving, om een virtuele laag te combineren in deze ruimte.

Mixed Reality app development: Verschillen en overeenkomsten met AR app development

Mixed Reality (romb figure)

Behalve de term Augmented Reality (AR), komt sinds de lancering van de Microsoft Hololens ook steeds vaker de term Mixed Reality (MR) naar voren. Bij zogenaamde Mixed Reality brillen zoals de Microsoft Hololens of de Magic Leap komt vanzelfsprekend ook MR app development kijken, omdat ook voor deze brillen op maat gemaakte content ontwikkelt kan worden. In dit overzicht worden de verschillen en overeenkomsten kort uiteen gezet.

Om de verschillen tussen Augmented Reality en Mixed Reality duidelijk te maken, zullen beide termen worden uitgelegd.

• Augmented Reality: ‘’Augmented Reality is de toepassing van real-time informatie (in de vorm van tekst, beeld, audio, of andere virtuele verrijkingen) die als een laag over objecten in de werkelijkheid wordt gelegd.’’ – Gartners’ Tech Definition.
  • Mixed Reality: ‘’Mixed Reality combineert de eigenschappen van Virtual Reality en Augmented Reality. Door het samensmelten van deze twee werelden vervaagt de grens tussen virtueel en werkelijkheid.

Het grote verschil tussen AR en MR is dat Augmented Reality een laag toevoegd aan de realiteit en Mixed Reality maakt gebruik van de omgeving, om een virtuele laag te combineren in deze ruimte.

Mixed Reality (Verschilen overeenkomsten development)

Wat is het verschil tussen AR en MR app development?

Mixed Reality (romb figure)

Het verschil tussen AR app development en MR app development is dat bij Mixed Reality de volledige omgeving met een device zoals bijvoorbeeld de Microsoft Hololens of Magic Leap in kaart gebracht. Op basis van deze ingescande ruimte worden er digitale elementen specifiek aan deze ruimte toegevoegd.  Augmented Reality daarentegen plaatst een extra digitale laag in de ruimte zonder dat hierbij de volledige omgeving in kaart is gebracht.

Als het gaat om het schrijven van de code, zitten er geen essentiële verschillen in AR app development en MR app development. Het is vooraf belangrijk om na te gaan met welk doel de applicatie gebouwd zal gaan worden en voor welke devices de app dient.

Mixed Reality (Verschillen development)

Wat is het verschil tussen AR en MR app development?

Mixed Reality (romb figure)

Het verschil tussen AR app development en MR app development is dat bij Mixed Reality de volledige omgeving met een device zoals bijvoorbeeld de Microsoft Hololens of Magic Leap in kaart gebracht. Op basis van deze ingescande ruimte worden er digitale elementen specifiek aan deze ruimte toegevoegd.  Augmented Reality daarentegen plaatst een extra digitale laag in de ruimte zonder dat hierbij de volledige omgeving in kaart is gebracht.

Als het gaat om het schrijven van de code, zitten er geen essentië verschillen in AR app development en MR app development. Het is vooraf belangrijk om na te gaan met welk doel de applicatie gebouwd zal gaan worden en voor welke devices de app dient.

Mixed Reality (Verschillen development)
Mixed Reality (Wat zijn mixed reality apps)

Wat zijn Mixed Reality apps?

Mixed Reality (romb figure)

Bij Mixed Reality apps worden objecten in een ruimte gevisualiseerd. Deze objecten zijn gebonden aan de ruimte en niet aan de gebruiker. Wat Mixed Reality uniek maakt is dat een ruimte in kaart is te brengen en deze ruimte vervolgens te onthouden. Op deze manier kunnen objecten worden gekoppeld aan een ruimte. Deze objecten kunnen ook objecten zijn welke datagedreven zijn. Op deze manier kunnen Mixed Reality apps gekoppeld worden aan relevante data in een specifieke ruimte. Hiervoor dient de Mixed Reality app data vanuit een back-end kunnen halen.

Wat zijn Mixed Reality apps?

Mixed Reality (romb figure)

Bij Mixed Reality apps worden objecten in een ruimte gevisualiseerd. Deze objecten zijn gebonden aan de ruimte en niet aan de gebruiker. Wat Mixed Reality uniek maakt is dat een ruimte in kaart is te brengen en deze ruimte vervolgens te onthouden. Op deze manier kunnen objecten worden gekoppeld aan een ruimte. Deze objecten kunnen ook objecten zijn welke datagedreven zijn. Op deze manier kunnen Mixed Reality apps gekoppeld worden aan relevante data in een specifieke ruimte. Hiervoor dient de Mixed Reality app data vanuit een back-end kunnen halen.

Mixed Reality (Wat zijn mixed reality apps)

Mixed Reality voor jouw organisatie?

Waarom Mixed Reality koppelen met een back-end?

Mixed Reality (romb figure)

Deze datagedreven (3D) objecten in één oogopslag visualiseren brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zouden Mixed Reality apps in kunnen worden gezet voor bijvoorbeeld onderhouds- of storingswerkzaamheden. Wanneer de gebruiker naar een machine kijkt, is relevante data van deze machine te visualiseren. Afwijkende gegevens worden snel waargenomen. Ook wanneer de noodzakelijke reparatiewerkzaamheden zijn verricht, kan dit via dezelfde Mixed Reality app worden doorgegeven aan het back-end systeem van het bedrijf.

Ook voor navigatiedoeleinden in bijvoorbeeld warehouses of schepen kunnen Mixed Reality apps van toegevoegde waarde zijn. Zo kan het orderpick-proces versneld worden met behulp van een Mixed Reality app. Een bestelling wordt vanuit een ERP-systeem in de HoloLens geladen. De HoloLens stippelt zelf de meest efficiënte route uit voor de orderpicker om de bestelling bij elkaar te zoeken. De richting van het traject wordt geprojecteerd op de grond of op wanden. Bij het schap helpt de HoloLens om de juiste plek aan te duiden van het artikel.  Ook deze toepassing kan een hoop tijd besparen en dus geld opleveren.

Ook in bijvoorbeeld de bouw of installatietechniek kunnen Mixed Reality apps uitkomst bieden. Men hoeft zich niet meer af te vragen of en waar er leidingen of kabels in een muur zitten. De blauwdrukken die deze informatie bevatten kunnen gekoppeld worden aan de Mixed Reality applicatie, waardoor ze eenvoudig in 2D of 3D op de muur geprojecteerd kunnen worden, doordat de systemen en relevantie informatie aan elkaar zijn gekoppeld. Hier kunt u meer informatie vinden.

Mixed Reality apps koppelen met een bestaande back-end kan dus een investering zijn die zich op korte termijn kan terugverdienen.

Mixed Reality (Mixed Reality backend)

Waarom Mixed Reality koppelen met een back-end?

Mixed Reality (romb figure)

Deze datagedreven (3D) objecten in één oogopslag visualiseren brengt verschillende voordelen met zich mee. Zo zouden Mixed Reality apps in kunnen worden gezet voor bijvoorbeeld onderhouds- of storingswerkzaamheden. Wanneer de gebruiker naar een machine kijkt, is relevante data van deze machine te visualiseren. Afwijkende gegevens worden snel waargenomen. Ook wanneer de noodzakelijke reparatiewerkzaamheden zijn verricht, kan dit via dezelfde Mixed Reality app worden doorgegeven aan het back-end systeem van het bedrijf.

Ook voor navigatiedoeleinden in bijvoorbeeld warehouses of schepen kunnen Mixed Reality apps van toegevoegde waarde zijn. Zo kan het orderpick-proces versneld worden met behulp van een Mixed Reality app. Een bestelling wordt vanuit een ERP-systeem in de HoloLens geladen. De HoloLens stippelt zelf de meest efficiënte route uit voor de orderpicker om de bestelling bij elkaar te zoeken. De richting van het traject wordt geprojecteerd op de grond of op wanden. Bij het schap helpt de HoloLens om de huiste plek aan te duiden van het artikel. Ook deze toepassing kan een hoop tijd besparen en dus geld opleveren. Ook in bijvoorbeeld de bouw of installatietechniek kunnen Mixed Reality apps uitkomst bieden. Men hoeft zich niet meer af te vragen of en waar er leidingen of kabels in een muur ziten. De blauwdrukken die deze informatie bevatten kunnen gekoppeld worden aan de Mixed Reality applicatie, waardoor ze eenvoudig in 2D of 3D op de muur geprojecteerd kunnen worden, doordat de systemen en relevantie informatie aan elkaar zijn gekoppeld. Hier kunt u meer informatie vinden.

Mixed Reality apps koppelen met een bestaande back-end kan dus een investering zijn die zich op korte termijn kan terugverdienen.

Mixed Reality (Mixed Reality backend)

Use-cases Mixed Reality

Mixed Reality (romb figure)

Onderhoud en bediening

Monteurs hebben ter plekke de beschikking over de meest recente informatie over installaties en inregelingen van de installaties. Met de juiste koppelingen kan met MR zelfs een installatie worden bediend.

Storingen en reparaties

Storingsinformatie is altijd up-to-date, relevante info wordt getoond in de tool. Met een MR-toepassing kunnen collega’s of externe experts worden geraadpleegd, die kunnen meekijken en adviseren. Informatie uit de MR-toepassing is bovendien waardevolle input voor predictive maintenance.

Design

AMet MR maakt u virtuele prototypes, of kunt u interactief nieuwe toepassingen ontwikkelen. Laagdrempelig en kostenefficiënt ontwerpbeslissingen voorleggen aan eindgebruikers en direct aanpassen, MR maakt het mogelijk.

Onze Klanten

Mixed Reality (romb figure)
Mixed Reality (coopervision)
Mixed Reality (cosmopolitan)
Mixed Reality (3fm)
Mixed Reality (vodaphone ziggo)
Mixed Reality (gemeente amsterdam)
Mixed Reality (gemeente groningen)
Mixed Reality (waterschap rivierland)
Mixed Reality (friesland college)
Mixed Reality (uneto)
Mixed Reality (otib)
Mixed Reality (PON)
Mixed Reality (modiforce)
Mixed Reality (world gov summit)
Mixed Reality (heinen en topman)
Mixed Reality (stc)
Mixed Reality (Heineken logo zwart wit 1 e1586371579936)