Mixed Reality

Visualiseer digitale informatie
in de echte wereld

Mixed Reality

Met de komst van Mixed Reality brillen als de Microsoft Hololens en de Magic Leap is het mogelijk om digitale informatie in de echte wereld te visualiseren. Deze digitale informatie, zoals bijvoorbeeld hologrammen, zijn te plaatsen op specifieke plekken in de ruimte. Op deze manier worden de virtuele wereld en de echte wereld met elkaar gemengd.

Zo is het mogelijk de digitale informatie te verplaatsen in de ruimte, hologrammen groter of kleiner te maken en om de hologrammen heen te lopen. Hierdoor krijg je als gebruiker het gevoel dat de digitale informatie daadwerkelijk een onderdeel is van de ruimte, wat een mixed reality ervaring creëert.

Door de lancering van deze nieuwe technieken is het mogelijk toepassingen te bedenken en te ontwikkelen die voorheen niet mogelijk waren. Het levert voornamelijk mogelijkheden op voor zakelijke toepassingen. Zo kunnen bedrijfsprocessen vereenvoudigd worden. Maar ook bieden Mixed Reality applicaties talloze mogelijkheden op het gebied van training en opleiden. En profiteren engineers en technische professionals van de mogelijkheid om ten alle tijde digitale informatie op te kunnen vragen met deze brillen.

Wanneer een Mixed Reality applicatie laten ontwikkelen?

Onderstaand enkele voorbeelden wanneer je als organisatie kan kiezen voor een Mixed Reality applicatie.

Mixed Reality - AR-Producties Amsterdam

Hulp op afstand

Er zijn verschillende overwegingen om een Mixed Reality applicatie te laten ontwikkelen. Zo kan een applicatie assistentie bieden voor collega’s in het buitenland. In de technische- en industriële sector komt het regelmatig voor dat engineers naar het buitenland moeten voor reparatie- of onderhoudswerkzaamheden. Wanneer een collega op locatie een Mixed Reality bril zoals bijvoorbeeld de Microsoft Hololens opzet, kan een applicatie hulp op afstand bieden.

Mixed Reality - AR-Producties Amsterdam

Trainen en opleiden

Met een Mixed Reality applicatie kan moeilijke theoretische kennis visueel worden gemaakt middels 3D modellen. Bovendien kunnen deze 3D modellen in een bestaande ruimte geprojecteerd worden. Zo kan je de trainingslocatie verrijken met een extra digitale laag aan informatie. Een Mixed Reality applicatie zorgt voor een perfecte verbinding tussen theorie en de praktijk. Bovendien is opleiden met behulp van een applicatie effectiever dan opleiden vanuit theoretische boeken.

Mixed Reality - AR-Producties Amsterdam

Ontwerpfase van nieuwe installaties

Met een Mixed Reality applicatie kunnen nieuwe objecten virtueel geplaatst worden in de ruimte. Dit geeft een ontwerper of engineer in één oogopslag een goed beeld of de juiste maatvoering gehanteerd wordt of dat er wellicht nog aanpassingen gedaan moeten worden. Ook kunnen Mixed Reality applicaties gecombineerd worden met BIM (Bouw Informatie Model).

AR-Producties werkt voor Athlon
AR-Producties werkt voor Gemeente Heusden
AR-Producties werkt voor Rijksoverheid
AR-Producties werkt voor Ambion
AR-Producties werkt voor Emakina
AR-Producties werkt voor Spikes
AR-Producties werkt voor Bright Day
AR-Producties werkt voor Modiforce
AR-Producties werkt voor Groninger Forum
AR-Producties werkt voor Assensia
AR-Producties werkt voor Kaliber
AR-Producties werkt voor Eager Films

Neem vrijblijvend contact met ons op

Het team van AR-Producties heeft meerdere Proof of Concepts en Mixed Reality applicaties mogen ontwikkelen voor Mixed Reality brillen als bijvoorbeeld de Microsoft Hololens en de Magic Leap. Ook op het gebied van training en opleiding heeft AR-Producties verschillende cases opgebouwd. Benieuwd?

Contact opnemen kan heel eenvoudig

Adres

AR-Producties B.V.
Anthony Fokkerweg 21
1059 CN  AMSTERDAM

Contactformulier
Social Media volg ons op jouw manier