fbpx

Op welke manieren kunnen product visualisaties met behulp van Augmented Reality gerealiseerd worden?

 

Op welke manieren kunnen product visualisaties met behulp van Augmented Reality gerealiseerd worden?

 
Augmented Reality biedt merken en bedrijven volop nieuwe kansen en mogelijkheden om producten virtueel bij de potentiële koper onder de aandacht te brengen. In tal van industrieën worden complexe producten verkocht. Augmented Reality zorgt er voor dat een product in één oogopslag duidelijk is. Maar hoe maak je gebruik van Augmented Reality? Hierin zijn er verschillende mogelijkheden hoe de techniek van Augmented Reality in te zetten. Lees hier hoe je jouw producten een digitale sales boost kan geven door Augmented Reality in te zetten.
 

Augmented Reality applicatie

Ben je op zoek naar een volledige customized oplossing waarin alle wensen en eisen op maat gebouwd worden? Dan is een op maat gemaakte Augmented Reality applicatie de beste keus. Een dedicated gebouwde Augmented Reality applicatie heeft nog altijd meer mogelijkheden om technische functionaliteiten in te bouwen ten opzichte van bijvoorbeeld Web-AR of Augmented Reality integraties in social media kanalen. In een customized Augmented Reality oplossing is het mogelijk om volledig virtuele 3D beelden te visualiseren in de ruimte, maar kunnen tevens fysieke objecten herkend worden, welke vervolgens worden voorzien van een digitale laag. 
 
product visualisaties met Augmented Reality (blogprod2)

Augmented Reality in bestaande applicatie

Wanneer je als merk of bedrijf al een applicatie hebt, zijn er mogelijkheden om Augmented Reality functionaliteiten toe te voegen in deze bestaande applicatie. Dit heeft als voordeel dat een klant niet nog een extra applicatie hoeft te downloaden. Mooi voorbeeld hiervan is Coolblue. Zij hebben er voor gekozen om het aanbod van televisies te kunnen visualiseren met Augmented Reality. Plaats de virtuele tv aan de muur of zet hem op een statief en zie direct hoe je mogelijke aankoop er daadwerkelijk bij jou thuis uit ziet. 

Web-AR

Augmented Reality content zien zonder überhaupt een applicatie te hoeven downloaden? Ook dat is mogelijk! Verschillende browsers ondersteunen de mogelijkheden om Augmented Reality content te visualiseren. Ook Android en iOS zetten vol in om Augmented Reality voor het web verder te optimaliseren. Zo heeft iOS AR Quick Look gelanceerd en heeft Android de tegenhanger Modelviewer op de markt gebracht. Web-AR is uitermate geschikt voor e-commerce doeleinden. Daar waar AR Quick Look en Modelviewer een perfecte uitvalsbasis zijn om te beginnen met Augmented Reality in de browser, zijn er een aantal web-ar frameworks waar nog meer interactieve Augmented Reality content voor ontwikkelt kan worden. Gezien het aantal cases dat er op dit moment gebouwd wordt, zal in 2020 web-AR een toevlucht gaan nemen.

product visualisaties met Augmented Reality (blogprod4)

Augmented Reality geïntegreerd in social media kanalen

Wil je Augmented Reality toegankelijk hebben en direct een groot publiek bereiken? Dan zijn Augmented Reality integraties via de social media kanalen van Facebook, Instagram en Snapchat een uitgelezen mogelijkheid. De krachtige combinatie van interactie en specifieke targeting mogelijkheden zorgen er voor dat de populariteit van Augmented Reality voor social media kanalen enorm toeneemt. Waar de mogelijkheden in eerste instantie beperkt waren tot Augmented Reality filters voor het gezicht, zijn de technische mogelijkheden in korte tijd enorm gegroeid. Zo is het mogelijk om virtuele objecten in de ruimte te plaatsen, maar is het ook mogelijk om fysieke objecten te herkennen en hier een digitale laag aan content aan toe te voegen. 

Dynamics 365 Product Visualize

Ook binnen Microsoft is men zich bewust dat digitale interactie met producten van toegevoegde waarde is in het salesproces. Behalve de Microsoft Hololens 2, hebben ze onlangs ook Dynamics 365 Product Visualize gelanceerd. Wanneer je als bedrijf al gebruik maakt van Dynamics 365 is dit een uitermate interessante toevoeging. Dynamics 365 Product Visualize is namelijk gekoppeld aan de hele flow van het salesproces. Dit houdt in dat alle aantekeningen en opvolgingen in één omgeving worden bewaard.

product visualisaties met Augmented Reality (blogprod5)

Hoe ga jij Augmented Reality inzetten?


De mogelijkheden om producten middels Augmented Reality onder de aandacht te brengen zijn eindeloos. Hierbij variëren de kosten en mogelijkheden enorm. Het is daarom belangrijk vooraf goed te bedenken met welk doel je Augmented Reality in wilt zetten en wat de doelgroep is die je wilt bereiken. AR-Producties adviseert je graag in dit proces. Meer weten over de verschillende technieken en toepassingsmogelijkheden? Neem contact op via dit formulier om de wereld van Augmented Reality met eigen ogen te ervaren.

Benieuwd wat er mogelijk is voor uw bedrijf?

Nu tijdelijk een gratis adviesgesprek!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team