fbpx

Toekomst van Augmented Reality applicaties

Augmented Reality; sinds de komst van het wereldberoemde spel Pokémon Go, raakt een groter publiek met de term Augmented Reality. Grote bedrijven houden zich al bezig om Augmented Reality applicaties in te zetten binnen het bedrijf. Als je er goed over nadenkt is de wereld van de Augmented Reality applicaties dichterbij dan je denkt! Hieronder schetsen we waarom Augmented Reality een grote toekomst tegemoet gaat.

AUGMENTED REALITY VOOR SMARTPHONES

De smartphone is niet meer weg te denken in deze wereld. Sinds de komst van frameworks zoals ARKit van Apple en ARCore van Android is het mogelijk om Augmented Reality content weer te geven via de smartphones, waarbij geen marker meer nodig is. Hierdoor wordt het versprijden van content veel laagdrempeliger. Ideaal voor bedrijven om een Augmented Reality app te laten ontwikkelen die als doel heeft om een groot publiek op innovatieve en interactieve wijze te bereiken!

product visualisaties met Augmented Reality (case detail otib 3 ar producties amsterdam)

ONTWIKKELING AUGMENTED REALITY TECHNOLOGIE GAAT HARD

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. Dat geldt ook voor de ontwikkelingen in de wereld van Augmented Reality. Zo worden smartphones en tablets steeds geschikter voor Augmented Reality apps doordat er steeds betere camera’s op de telefoons en tablets komen. De verwachtingen zijn dat deze camera’s op de smartphones en tablets verder worden doorontwikkeld, wat de accuraatheid voor Augmented Reality apps ten goede komt.

Behalve Augmented Reality applicaties voor de smartphone en tablet zijn er ook Augmented Reality brillen verkrijgbaar, zoals de Microsoft Hololens. Echter zijn er meerdere fabrikanten die werken aan Augmented Reality brillen. Waar de Augmented Reality bril op dit moment voornamelijk wordt ingezet voor zakelijke doeleinden, is het een kwestie van tijd dat deze Augmented Reality brillen ook worden ingezet voor consumenten.

AUGMENTED REALITY APPLICATIES VERSTERKEN DE BELEVING

Door de komst van het online shoppen heeft de retailsector het niet gemakkelijk. Er is echter één element wat voor de koper een belangrijk element is om over te gaan op een koop; beleving en interactie het product.

Middels Augmented Reality applicaties kan je producten van alle kanten zien, kan er interactie in zitten en kan je een product bijvoorbeeld plaatsen in de ruimte waar je het daadwerkelijk neer wilt zetten. Daarbij is het mogelijk om Augmented Reality applicaties te ontwikkelen die worden gekoppeld aan een webshop. Twee vliegen in één klap en een prachtige kans voor retailers.

LEREN EN TRAINEN MIDDELS AUGMENTED REALITY APPLICATIES

Wanneer complexe onderwerpen visueel worden gemaakt, wordt het makkelijker te begrijpen. Met Augmented Reality kunnen extra 3D elementen in een ruimte of op objecten worden gevisualiseerd. Zo kan een handleiding van een machine daadwerkelijk verschijnen op de machine, kan het menselijk lichaam ontleed worden zonder dat je daadwerkelijk hoeft te snijden of kan je elementen van een machine selecteren om deze beter te kunnen bekijken.

Ook kunnen gevaarlijke, dure of onbereikbare situaties na worden gebootst in de eigen omgeving. Doordat de content in de realiteit wordt geplaatst blijft er de mogelijkheid om elkaar te zien en om over bepaalde zaken te kunnen discussiëren. Iets wat met Virtual Reality lastiger is, omdat iedereen zich daar in een eigen, afgesloten wereld begeeft.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team