fbpx

Waarom Augmented Reality de ‘Next Big thing’ is

De vraag naar Augmented Reality applicaties groeit. Er worden dan ook steeds meer applicaties gemaakt voor verschillende doeleinden. Ook de vraag hoe Augmented Reality applicaties in te zetten zijn voor leer- en trainingsdoeleinden komt steeds vaker voorbij. Een aantal grote, internationale bedrijven hebben de eerste stappen gezet om Augmented Reality applicaties te integreren in hun leer- en trainingsprogramma’s. Dit met positieve eerste resultaten. Dit maakt ook de weg vrij voor andere partijen om te kijken wat een Augmented Reality applicatie voor hun organisatie zou kunnen betekenen.

SAMEN TRAINEN MIDDELS AUGMENTED REALITY

Met Augmented Reality brillen zoals de Microsoft Hololens wordt het mogelijk om gezamenlijk ervaringen te beleven. In deze ervaringen is het mogelijk om samen te werken aan dezelfde problemen. Complexe taken worden in eerste instantie gevisualiseerd, waarna het team gezamenlijk taken uit kan voeren.

product visualisaties met Augmented Reality (augmented reality next big thing 2 ar producties amsterdam 1)

THEORIE EN PRAKTIJK WORDEN GECOMBINEERD

Doordat Augmented Reality applicaties 3D content toevoegen aan de bestaande realiteit, maakt Augmented Reality een ideaal instrument voor leren en training. Doordat je daadwerkelijk op locatie aan het trainen bent, wordt leerstof in de realiteit uitgevoerd. Ook gevaarlijke situaties naderen op deze manier de realiteit steeds meer.

AUGMENTED REALITY OP JE MOBIELE TELEFOON

Een van de grootste trends van dit moment op het gebied van training is ‘mobile learning’. Flexplekken en thuiswerken zorgen er voor dat mensen geen vaste locatie meer hebben. Dit maakt de smartphone en tablet een ideaal instrument om je training op weer te geven. Leren met 3D elementen is sinds kort mogelijk via de smartphone en tablet. Op lange termijn ook nog eens kostenefficiënt, aangezien geen extra hardware hoeft te worden aangeschaft.

LEREN WORDT LEUK

De realiteit combineren met extra 3D elementen is ook gewoon leuk! Klaslokalen vol computers met gedateerd lesmateriaal is niet meer van deze tijd. Interactie hebben met 3D modellen die gepositioneerd worden in de realiteit schuurt tegen (video)gaming aan, wat een geheel nieuwe dimensie aan leren en trainen geeft.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Andere blog posts

product visualisaties met Augmented Reality (IMG 7019 1 1)

AR-Producties X Matrixian Group

Wij zijn ontzettend blij en trots want vanaf nu maakt AR-Producties onderdeel uit van Matrixian Group, een innovatief datatechnologiebedrijf uit Amsterdam.  Met een ambitieus team